Sinut on kastettu kristityksi

Rippikoulu on kasteopetusta. Rippikoulussa uskoa ja kristittynä elämistä pohditaan yhdessä. Riparilla myös pysähdytään Pyhän äärelle hartauksissa ja jumalanpalveluksissa.

Rippikoulu koostuu ennakkotapaamisista ja päivä/leirijaksosta. Rippikoulun jälkeen on oikeutettu osallistumaan konfirmaatioon. Tärkeä osa rippikoulua on seurakuntaan tutustuminen. Rippikoulun aikana tutustut jumalanpalveluksiin eri muodoissa, kirkollisiin toimituksiin, nuorisotyöhön ja seurakunnan muuhun toimintaan. Saat seurakunnalta myös oman rippiraamatun.

Muuta rippikoulun kirjallista materiaalia ovat katekismus ja virsikirja sekä oppimispäiväkirja.

Rippikouluopetus perustuu opetussuunnitelmaan "Elämä, usko ja rukous". Rippikoulussa pohditaan kristinuskon oppia, arvoja, ihmissuhteita ja elämää.

Rippikoulussa ulkoläksyinä opetellaan:

Uskontunnustus