Hartaus: Kuolleeseen puuhun alkaa kasvaa tuoreita versoja

10.11.2016 08.30

Viime sunnuntain aiheena oli kuolemasta elämään.

Pyhän teksti Matteuksen evankeliumissa kertoo kuolleen herättämisestä.

”Kun Jeesus tuli esimiehen taloon ja näki huilunsoittajat ja hälisevän ihmisjoukon, hän sanoi: ”Menkää pois! Ei tyttö ole kuollut, hän nukkuu.” Hänelle naurettiin. Mutta kun väki oli ajettu ulos, Jeesus meni sisään ja otti tyttöä kädestä, ja tyttö nousi. Tästä levisi tieto koko sille seudulle.”(Matt.9: 23-26)

Meidän päivinämme harvemmin tapahtuu kuolleista heräämisiä. Ajattelen, että hengellinen herääminen voisi olla vähän vastaava kokemus kuin tekstissä oleva, jos ajatellaan, että sisäinen henki meissä elpyy ja alkaa elää.

Itse olen kokenut eräänlaisen heräämisen muutamia vuosia sitten. Kuvaisin tapahtumaa siten, että kuolleeseen puuhun alkaa kasvaa tuoreita versoja. Mietin silloin, että tältäkö kaikista Jeesukseen uskovista ihmisistä tuntuu. Minun sisimpäni heräsi eloon ja alkoi tuntea kaikkia tunteita raikkaasti ja varsinkin ilo oli valtava. Ajattelin, että Pyhä Henki on se, joka teki minut eläväksi. Jumala on luonut meille ihmisille tunteet. Saamme tuntea tunteitamme seurakunnassa. Joskus on joku puhuja sanonut, että tunteet ovat vaarallisia, jos niihin jää kiinni. Ja niin varmasti onkin, jos Jumalan Sanassa oleva pohja puuttuu. Meidän on hyvä lukea Raamattua oppiaksemme uskon perustan ja käydä kuulemassa sanan opetusta.

Jumala uudistaa sisintämme päivittäin vaikka ei varsinaista tunnekokemusta olisikaan. Varsinkin näin käy, kun saamme kokea vapautumisen synneistämme päivittäin. 

Rukous: Herra Jeesus, tule ja uudista minut, tee eläväksi ja puhdista kaikista synneistä, nimessäsi, aamen.

Jari Ketola, kanttori

« Uutislistaukseen