Konsertti Jussi Syren and the Groundbreakers

Jussi Syren And The Groundbreakers Kokemäen kirkossa

Jussi Syren And The Groundbreakers Kokemäen kirkossa klo 18. Vapaa pääsy. Ohjelma 15 € (mukaan saa bändin levyn).

Tamperelais-helsinkiläinen Jussi Syren And The Groundbreakers on vuonna 1995 perustettu bluegrass-yhtye, joka on julkaisut kymmenen pitkäsoittolevyä ja konsertoinut kotimaan lisäksi kuudessa Euroopan maassa ja yhdeksässä Yhdysvaltain osavaltiossa. Sastamalalaislähtöisen mandolinisti/laulaja Syrenin johtamaan yhtyeeseen kuuluvat banjisti Tauri Oksala, kitaristi J.P.Putkonen, sekä basisti Tero Mäenpää. Kaikki yhtyeen jäsenet laulavat myös harmonioita.

Bluegrass-musiikkiin olennaisena osana kuuluu gospel ja tässä konsertissa kuullaan Syrenin omien sävellysten lisäksi gospel-klassikoita ja versiointeja mm. country-legenda Hank Williamsin hengellisistä kappaleista.

Bluegrass on 1940-puolenvälin paikkeilla syntynyt amerikkalainen musiikkityyli, jonka isänä pidetään kentuckylaista Bill Monroeta. Muusta country-musiikista bluegrass eroaa lähinnä siinä, ettei sähkösoittimia tai rumpuja käytetä lainkaan. Tyypillisessä bluegrass-yhtyeeseen kuuluu viisikielinen banjo, akustinen kitara, kontrabasso, mandoliini ja viulu. Myös rsonaattorikitaraa käytetään joskus. Harmonialaululla on tärkeä osuus bluegrassissä. Kappalemateriaali on vaihtelevaa vanhoista brittein saarilta uudelle mantereelle kulkeutuneista kansansävelmistä country-klassikoihin ja blues-henkisiin lauluihin.