Yhteinen kirkonkellojen soitto

Kokemäen kirkko

Kirkonkellot soivat muistutuksena rauhan ja kulttuuriperinnön merkityksestä Euroopassa ja maailmassa

Perjantaina 21.9.2018 Kokemäen kirkonkellot soivat muistutuksena rauhan ja kulttuuriperinnön merkityksestä Euroopassa ja maailmassa

Kirkonkellojen soittamisella on pitkät perinteet koko Euroopassa. Kellojen äänet ovat rytmittäneet sekä maallista että uskonnollista elämää: kellojen soittaminen kuuluu moniin seremonioihin, mutta soittamisella viestitään myös arkisesta ajankulumisesta. Kellojen äänet herättävät meissä monenlaisia muistoja ja niiden ääni on monille tärkeä.  Kellojen soittoon liittyvät tavat ja perinteet ovat osa sekä paikallista että eurooppalaista kulttuuriperintöä.

Mistä on kyse?

Yhteinen kirkonkellojen soitto –tapahtuma on Eurooppalaisen kulttuuriperintövuoden tapahtuma, jossa idean takana olevat saksalaisten kaupunkien liitto, Saksan evankelisen kirkon kulttuuritoimisto, Saksan katolisten Boniface-seura ja Saksan kulttuuriperintökomitea kutsuvat kaikkia kellojen omistajia soittamaan kellojaan Kansainvälisenä rauhan päivänä perjantaina 21.9. klo  19.00 (18:00 CEST).

Satoja eurooppalaisia kirkkoja mm. Saksasta, Belgiasta, Tsekistä, Puolasta ja Virosta on jo ilmoittautunut mukaan. Saksan tunnetuista kirkoista tapahtumaan osallistuu esimerkiksi Dresdenin Frauenkirche ja Kölnin tuomiokirkko sekä kymmeniä muita kirkkoja.