Nyt sitä saa! -urkukonsertti

ti 4.12. kello 18.00 - kello 19.30

Kokemäen kirkko

Jouluinen kierros barokin Euroopassa

Markku Mäkinen Helsingistä esittää barokin ajan jouluaiheista urkumusiikkia eri maista. Tilaisuuden juontaa musiikkiohjelmistaan tunnettu radiolegenda Hannu Taanila.

 

Markku Mäkinen (s.1973) valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian esittävän säveltaiteen koulutusohjelmasta 1999. Hän suoritti A-tutkinnon erinomaisin arvosanoin urkujensoitossa 1998 prof. Olli Porthanin johdolla ja cembalonsoitossa 2001 Kati Hämäläisen oppilaana. Opintojaan hän on täydentänyt lukuisilla koti- ja ulkomaisilla mestarikursseilla. Vuosina 1998-2000 hän jatkoi urkujensoitonopintojaan Amsterdamin konservatoriossa prof. Jacques van Oortmerssenin johdolla suorittaen Tweede fase -tutkinnon (solistidiplomi) erityismaininnalla cum laude.

Markku Mäkinen on konsertoinut solistina ja kamarimuusikkona Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa, Virossa, Liettuassa, Alankomaissa, Venäjällä, Italiassa, Isossa-Britanniassa, Itävallassa, Espanjassa ja Unkarissa. Hän esiintyy säännöllisesti useiden vanhan musiikin yhtyeiden, mm. Baccanon ja italialaisen Accademia Barocca Willem Hermansin, kanssa.

Sibelius-Akatemian myöntämän ensikonserttinsa hän antoi 1999 Kallion kirkossa Helsingissä. Lisäksi hän on tehnyt nauhoituksia Yleisradiolle. Mäkinen on tehnyt myös useita levytyksiä niin solistina kuin kamarimuusikkona, mm. levymerkeille Alba ja La Bottega Discantica.

Hän voitti 3. palkinnon Alkmaarin kansainvälisessä Schnitger-urkukilpailussa Hollannissa 1997 ja 1. palkinnon Kotkan kansainvälisessä urkukilpailussa 2002. Syksystä 2002 hän on opettanut urkujensoittoa Sibelius-Akatemiassa. Lisäksi hän on opettanut mestarikursseilla, mm. Oundlen kansainvälisellä festivaalilla Englannissa, Tarton yliopiston Viljandin kulttuuriakatemiassa Virossa ja Sibelius-Akatemian Kuopion koulutusyksikössä. Vuodesta 2007 Mäkinen on toiminut Kansainvälisen kirkkomusiikin kesäakatemian taiteellisena johtajana Virossa. Mäkinen toimii myös Helsingissä katolisen Pyhän Marian kirkon urkurina.

 

Hannu Matti Kusti Taanila (s. 1939) on toimittaja, koulutukseltaan humanististen tieteiden kandidaatti. Taanila on tunnettu puhetaidostaan ja urkumusiikin harrastuksestaan.

Retoriikan tutkija Juhana Torkki pitää Taanilaa yhtenä parhaista suomalaisista puhujista, sillä hän vetoaa sekä kuulijan älyyn että mielikuvitukseen. Taanila kantaa huolta sellaisista suurista uhista kuin köyhien köyhtyminen ja sivistyksen rapautuminen. Taanila rakentaa puhettaan kuin musiikkia, kehittelee teemoja kuin säveltäjä ja vetää eriparisia asioita yhteen kuin sinfoniassa ikään.

Hannu Taanila on työskennellyt erityisesti radiossa, ja hänet muistetaan kulttuuri- ja viihdeohjelmistaan.

 

Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Tervetuloa!


Katso myös

ma 18.3. klo 18.30 -19.30

Kokemäen kirkko

Yhteisvastuukonsertti

Esiintyjinä Kristiina Hokkanen, Tuula Koivunen ja Emilia Koskinen laulu, Tuomasryhmä ja Torviseitsikko. Henri Tuominiemi säestää.
to 13.6. klo 19.00 -20.00

Kokemäen kirkko

Konsertti

Varpu Heikinheimo, viulu ja Daniel Beskow, piano esiintyvät. Illan aikana kuulemme klassisten säveltäjämestareiden Mozartin, Beethovenin, Griegin ja Sibeliuksen tuotantoa.