[PERUTTU] Konsertti BANDURA JA KANTELE: YLIVOIMAINEN LIITTO

ti 22.9. kello 19.00 - ti 22.9. kello 20.00
Kokemäen kirkko

Banduristien trio Oriana on yli viisitoista vuotta vanha ammattilaiskokoonpano. Taiteellisen toimintansa aikana siitä on tullut Ukrainan tunnetuin bandurayhtye. Yhtyeen suosion takana on kolme lahjakasta ja taitavaa muusikkoa, joilla kaikilla on voimakas ja kaunis lauluääni: Natalija Hotsyk (sopraano), Iryna Hubjak (mezzosopraano) ja Julija Rudnytska (altto).

MATKUSTUSRAJOITUKSISTA JOHTUEN ESIINTYJÄT EIVÄT PÄÄSE TULEMAAN SUOMEEN. KONSERTTI TOTEUTETAAN MAHDOLLISESTI VUODEN KULUTTUA.

Bandura eli kobza on luuttusoittimiin kuuluva kansansoitin. Sen runko on puinen ja ovaalinmuotoinen, ja kaula on ohut. Soittimessa on neljästä kahdeksaan bassokieltä, jotka on sidottu tallaan ja nuppiin, sekä 30 tai enemmän kromaattisesti viritettyjä kieliä kaikukannen päällä. Sitä on käytetty enemmän säestyssoittimena. Banduraa pidetään Ukrainan kansallissoittimena.

Trion konserttiohjelmisto on hyvin monipuolinen. Se kattaa laajan kirjon lajeja ja tyylejä kansanmusiikista klassiseen ja hengelliseen musiikkiin, maailmanlaajuisesti tunnettujen säveltäjien ja nykyisten musiikintekijöiden teoksista jazziin.

Käsiohjelma 10 euroa 

Tervetuloa!

Kokemäen seurakunta