Sakraalia ja sekulaaria pianolla

to 14.10. kello 19.00 - 20.00
Kokemäen kirkko

Pianotaiteilija Jouni Someron konsertissa on esillä taivaallisia ja maallisia teemoja, Siionia ja Sibeliusta. Hän esittää mm. suomalaisen klassisen pianomusiikin helmiä ja pianosovituksia hengellisistä sävelmistä. Taiteilija itse esittelee teoksia konsertin aikana.

Jouni Somero on Suomen monipuolisin konserttipianisti. Hän on soittanut yli 3100 konserttia eri puolilla maailmaa Euroopassa, Aasiassa ja Pohjois-Amerikassa. Somero on tehnyt yhteistyötä useiden koti-ja ulkomaisten laulajien, instrumentalistien ja kapellimestarien kanssa.

Somero on myös eniten levyttänyt suomalainen pianisti. Levytyksiä on kertynyt eri levymerkeille (Naxos, BMG, Jubal, MILS, FC-Records, Grand Piano jne.) yli 100.
Somero on tehnyt myös sovituksia ooppera-, viihde- ja hengellisestä musiikista.

Jouni Somero on opiskellut Sveitsissä Lausannen Konservatoriossa (1981) ja Saksassa Kölnin musiikkikorkeakoulussa (1982-89)
Sveitsissä Somero opiskeli Fausto Zadran luokalla. Zadra oli Daniel Barenboimin, Martha Argerichin ja Bruno Leonardo Gelberin ohella legendaarisen Vincenzo Scramuzzan tunnetuimpia oppilaita. Kölnin Musiikkikorkeakoulussa Someron opettajana oli Prof. Herbert Drechsel jonka opettaja oli puolestaan Clara Schumannin yksi viimeisistä oppilaista. Somero on myös osallistunut Georges Cziffran Liszt-mestarikursseille.

Vapaa pääsy, käsiohjelma 10 euroa.

Tervetuloa!

Järjestäjänä Kokemäen seurakunta