Rippikoulu 2020-2021

Rippikoulun aloitus info järjestettiin Kokemäen kirkossa ke 9.9.2020.
Tilaisuudessa kerrottiin rippikoulun kulusta, kerrottiin alustavat ryhmäjaot sekä jaettiin jokaiselle rippikoululaiselle rippikouluvihko.

Syksyn ja kevään aikana rippikoululaiset keräävät merkkejä rippikouluvihkoihinsa käymällä erilaisissa seurakunnan järjestämissä tilaisuuksissa. Näin nuori tutustuu kotiseurakuntansa toimintaan ja työntekijöihin. Osa merkeistä kerätään itsenäisesti ja osa yhdessä oman ryhmän kanssa ja muutama koko rippikouluryhmän kanssa. Lisäksi yksi rippikouluvihon tehtävistä on, että nuorten tulee kirjoittaa itsestään esittelyteksi, jossa hän kertoo mm. itsestään, perheestään ja suhteestan seurakuntaan. Nämä eri käynnit ja kirjallinen tehtävä tulee olla tehtynä ennen oman leiriryhmän ennakkopäivää.

2021 rippikouluryhmät ja niiden eri päivämäärät ovat:

Ryhmä 1:

Yhteinen nuortenilta 15.1.2021
Ennakkopäivä 6.2.2021
Leirijakso 22.-28.2.2021
Konfirmaatio 7.3.2021

Ryhmä 2:

Yhteinen nuortenilta 23.4.2021
Ennakkopäivä 29.5.2021
Leirijakso 7.-13.6.2021
Konfirmaatio 20.6.2021

Ryhmä 3:

Yhteinen nuortenilta 28.5.2021
Ennakkopäivä 10.7.2021
Leirijakso 19.-25.7.2021
Konfirmaatio 1.8.2021

Ohjeet rippikouluvihosta löytyvien tehtävien suorittamiseen toiminnan pyöriessä verkossa:

Tehtävä 1 - Seuraa Kokemäen seurakunnan jumalanpalvelusta netin välityksellä. Jumalanpalvelukset/messut alkavat pääsääntöisesti aina klo 10 sunnuntai aamuisin. Pääset seuraamaan lähetystä seurakunnan nettisivujen kautta. Vastaa rippikouluvihosta löytyviin kysymyksiin tehtävän osalta.

Tehtävä 2 - Vastaa rippikouluvihosta löytyviin kysymyksiin.

Tehtävä 3 - Seuraa Kokemäen seurakunnan jumalanpalvelusta netin välityksellä. Jumalanpalvelukset/messut alkavat pääsääntöisesti aina klo 10 sunnuntai aamuisin. Pääset seuraamaan lähetystä seurakunnan nettisivujen kautta. Vastaa seuraaviin kysymyksiin: 1) Mitkä laulut laulettiin? 2) Mistä saarnassa puhuttiin ja mitä ajatuksia se herätti sinussa?

Tehtävä 4 - Seuraa Kokemäen seurakunnan jumalanpalvelusta netin välityksellä. Jumalanpalvelukset/messut alkavat pääsääntöisesti aina klo 10 sunnuntai aamuisin. Pääset seuraamaan lähetystä seurakunnan nettisivujen kautta. Vastaa rippikouluvihosta löytyviin kysymyksiin tehtävän osalta.

Tehtävä 5 - Jos tämä tehtävä tekemättä, ole yhteydessä Taneli Ukkoseen, saat häneltä jatko ohjeet.

Tehtävä 6 - Pyri osallistumaan johonkin seurakunnan järjestämään musiikkiaiheiseen tilaisuuteen, joko livenä tai verkossa. Voit myös osallistua muiden seurakuntien järjestämiin musiikkitilaisuuksiin. Tarvittaessa ole Taneli Ukkoseen yhteydessä.

Tehtävä 7 - Osallistu ennaltailmoitettuun oman ryhmäsi nuorteniltaan. Ryhmien yhteisten nuorteniltojen päivät löytyvät rippikouluvihosta. Mikäli, et pääse kyseiseen iltaan, ole yhteydessä Taneli Ukkoseen.

Tehtävä 8 - Kannattaa ottaa seurantaan Instagram-tili: kokemaenpappis tai seurata seurakunnan nettisivujen ilmoittelua nuorteniltoihin liittyen. Tällä hetkellä nuorteniltoja järjestetään Vanhalla yhteiskoululla. Nuortenilloissa on maskisuositus ja niihin otetaan kerrallaan 10 henkilöä. Iltoihin pitää ilmoittautua etukäteen Taneli Ukkoselle.

Tehtävä 9 - Voit valita minkä tahansa seurakunnan järjestämän tilaisuuden ja osallistua siihen. Tällä hetkellä tämän merkin saa joko osallistumalla jumalanpalvelukseen verkossa tai nuorteniltaan perjantaisin Vanhalla yhteiskoululla. Nuorteniltoihin liittyen lue tarkempi ohjeistus tehtävän 8 kohdalta. Mikäli osallistut jumalanpalvelukseen, toimi samalla tavalla kuin tehtävässä 3.

Tehtävä 10 - Kirjoita rippikouluvihosta löytyvän ohjeistuksen avulla esittelykirje itsestäsi ja toimita se paperillisena tai sähköisenä Taneli Ukkoselle.

Huom! Seurakunnan nettisivuilta löydät tapahtumat osion, jonka kautta voit ottaa selvää mitä seurakunnassa tapahtuu.

virkavapaalla