Hartaus: Antakaa lasten tulla

31.3.2022 08.30

Raamatussa kerrotaan siitä, miten Jeesus oli jälleen kerran opettamassa ihmisiä. Äidit halusivat tuoda lapsiansa Jeesuksen luokse siunattavaksi. Mutta opetuslapset estivät heitä ja sanoivat:” Ei tänne saa lapset tulla, ei Jeesuksella ole aikaa heille!” Äidit kääntyivät jo pettyneenä pois, mutta silloin Jeesus sanoi opetuslapsille: ”Älkää estäkö heitä, sillä taivas on lasten kaltaisia varten.” Jeesus pani kätensä lasten pään päälle ja siunasi heitä.

Jeesus jatkoi: ” Joka minun nimissäni ottaa luokseen yhdenkin tällaisen lapsen, ottaa luokseen minut. Mutta joka turmelee yhdenkin lapsen elämän, hänelle olisi parempi, että hänet upotettaisiin meren syvyyksiin.”

Kun pienestä asti oppii käymään seurakunnan tilaisuuksissa ja kuulee Jeesuksen hyvistä teoista esim. päiväkerhoissa tai perhekerhoissa. Niin sitten myöhemmin, kun on joku kiperä tilanne, niin osaa turvautua Jeesuksen apuun ja rukoilla. Tai jos pelottaa, niin voi laulaa kerhossa opittua Jumalan kämmenellä -laulua.

Monesti vanhemmat ovat arkoja tuomaan lapsia esim. kirkkoon, sillä lapset pitävät ääntä ja kyselevät kovalla äänellä hiljaisessa kirkossa kiusallisia kysymyksiä. Mutta Jumala tahtoo, että lapset tulevat. Lapsissa on tulevaisuus ja toivo. Lapsissa jatkuu sukupolvien ketju ja perinteet. Tuokaa vanhemmat lapsia kirkkoon ja seurakunnan tilaisuuksiin rohkeasti. Tästä on laulukin: Jukka Salminen sävel ja Anna-Mari Kaskinen sanat.

Lapset saavat tulla.
Lapset saavat tulla, Jeesus sanoit niin. Vapahtajan luokse kaikki kutsuttiin.
Vaikka toiset meitä estäisivätkin, sinä kutsut: Tulkaa mielin iloisin.
Kutsut yksinäiset, pienet, pelokkaat. Sinä jokaiselle rakkautta jaat.
Sinä pois et häädä meluisiakaan. Kaikki saavat jäädä, kaikki huomataan.
Sinä meitä siunaat. Sinä kuuntelet. Syliin tahdot ottaa kaikenkokoiset.

Meidän tämän kauden kerhorukous:
Jeesus olen pieni, kanna sylissä. Maailma on suuri, ole lähellä. Aamen

Merja Kurkela