Uutislistaukseen

Hartaus: Edessä on muutto

Moni meistä on muuttanut elämänsä aikana useamman kerran. Muuttaminen on iso asia. Se on paljon muutakin kuin tavaroiden ja osoitteen siirtämistä paikasta toiseen. Tällä kertaa olen muuttamassa työni puolesta, pappilasta seurakuntakeskuksen alakertaan. Vuosikymmenien kuluessa lapsi- ja perhetyöhön on kertynyt paljon erilaista tavaraa. Tavaroita läpikäydessä mieleen tulvivat monet muistot. Samalla on arvioitava, mitä vielä tarvitaan ja mistä on aika luopua. Erityisen ihanaa on ollut käydä läpi vanhoja valokuvia vuosien varrelta, mutta samalla on myös suunnattava katse tulevaisuuteen ja pohdittava, minkälaisia asioita tulevat sukupolvet pitävät tärkeinä.

Lähiviikkoina olen valmistellut myös aivan toisenlaista muuttoa läheisen kanssa, jonka vaikea sairaus on vienyt elämän voimat. Hänenkin kanssaan olen pysähtynyt vanhojen valokuvien ääreen elämän varrelta. Yhteiset muistot ja hetket ovat naurattaneet ja itkettäneet. Viimeinen muutto on erilainen kuin kaikki muut, tavaroita ei tarvitse eikä voi pakata mukaan. Rakkaita ihmisiäkään ei saa mukaan vaan rajan yli on kuljettava yksin. Viimeinen hetki jännittää ystävääni. Turvaamme Jumalaan, Hän lupaa olla kanssamme elämässä ja kuolemassa. Jeesuksen ylösnousemus antaa meille kaikille toivon kuolemanjälkeisestä elämästä. Jeesus sanoo meille: ”älä pelkää, usko ainoastaan.” Jeesus on itse valmistellut meille asuinsijan taivaaseen. Taivaan kodissa on hyvä olla. Vaikka mitään emme ota mukaan, siellä on kaikki, mitä tarvitsemme eikä sieltä tarvitse muuttaa minnekään.

Laitan muuttolaatikon kannen kiinni - katson ulos kevään vehreyttä. Kylmän talven jälkeen kuolleilta näyttävistä kasveista nousevat uudet versot, elämä voittaa. Kiitos elämän ihmeestä!

”Siis älä pelkää, kun jokin muuttuu. Matkaan jo lähde tässä on tie. Jumala antaa sen, mitä puuttuu, lävitse kaiken hän sinut vie.” (Laulusta Muutoksen aika, sanat Anna-Mari Kaskinen)

Mervi Pruuki
lapsityösihteeri

4.5.2023 08.30