Uutislistaukseen

Hartaus: Unikeonpäivän rauhaa kesän syleilyssä

Hyvä lukija,

Tänään vietämme unikeonpäivää, kun kesä kukoistaa kauneimmillaan ja aurinko hellii meitä lämmöllään. On aika pysähtyä hetkeksi ja uppoutua kesän syleilyyn, pohtien samalla uskon merkitystä. Unikeonpäivä, joka monissa maissa tunnetaan nimellä seitsemän nukkujan päivä, kätkee sisäänsä vanhan kristillisen legendan Efesoksen seitsemästä unikeosta.

Efesoksen seitsemän nukkujan tarina opettaa meille uskon kestävyydestä vaikeuksien keskellä. Nuoret kristityt piiloutuivat luolaan vainojen uhatessa ja vaipuvat pitkään uneen. Legendan mukaan he heräsivät vasta 187 vuoden kuluttua. Kun he heräsivät, heidän ympärillään oli tapahtunut merkittäviä muutoksia ja kristinuskosta oli tullut valtionuskonto. Tämä tarina rohkaisee meitä luottamaan Jumalan varjeluun ja voimaan muuttaa elämäämme.

Elämme maailmassa, joka jatkuvasti muuttuu ja kehittyy. Teknologian nopeatempoiset edistysaskeleet, sosiaalisen median virta ja ympäröivän kulttuurin muutos haastavat meitä pysymään perässä. Saatamme tuntea hukkuvamme jatkuvan muutoksen mereen, kun uudet trendit tulevat ja menevät nopeammin kuin osaamme edes arvata. Joskus saattaa tuntua siltä, kuin heräisi aivan uuteen maailmaan.

Vaikka maailma ympärillämme muuttuu, on tärkeää miettiä, millä asioilla on todella merkitystä elämässämme. On helppo antaa ulkoisten tekijöiden määrittää arvomme ja tavoitteemme, mutta sydämemme kaipaa jotain pysyvää ja kestävää.

Unikeonpäivä tarjoaa meille mahdollisuuden pohtia uskomme perustaa ja pitää kiinni niistä asioista, jotka ovat meille tärkeitä. Vaikka maailma ympärillämme pyörii kiireen ja muutoksen pyörteissä, voimme löytää turvaa ja voimaa Jumalasta. Hänen rakkautensa ja armonsa ovat pysyviä, eivätkä ne muutu maailman muuttuessa.

 “Minä jätän teille rauhan. Oman rauhani minä annan teille, en sellaista jonka maailma antaa. Olkaa rohkeat, älkää vaipuko epätoivoon.” Joh. 14:27

Siunausta loppukesään ja rauhallista unikeonpäivää toivottaen

Pastori Jani Johansson

27.7.2023 08.30