Uutislistaukseen

Hartaus: Avoimet ja suljetut ovet – ovet auki kevääseen!

Sain viettää kevättalven lomaviikon yhdessä perheeni kanssa, mikä mahdollisti myös yhteiset leikit kaksivuotiaan lapsenlapsen kanssa joka päivä. Erilaiset ovet on kiinnostaneet lasta aivan pienestä pitäen. Hän on halunnut tietää, mitä suljettujen ovien takana oikein on. Myös avoimina olevien ovien sulkeminen kunnolla on ollut hänelle tärkeää. Lomahuoneistomme eteisessä oli liukuovikaappi, jonka sisään myös lapsi itse mahtui. Useamman kerran hän pujahti huomaamattomasti kaappiin ja istui siellä pitkään aivan hiljaa. Voi sitä riemua, kun hänet sieltä jännittävän etsimisen jälkeen löydettiin yhä uudelleen!

Suljetuista ja avoimista mieleeni nousevat ensimmäisen pääsiäisen tapahtumat. Pääsiäisen jälkeen Jeesuksen opetuslapset olivat suljettujen ovien takana suremassa ja muistelemassa Jeesusta. Pelko vaihtui äkkiä hämmästykseen ja valtavaan riemuun, kun ylösnoussut Jeesus ilmestyi heidän luokseen. Jeesusta eivät suljetut ovet estäneet, ei edes haudan sinetöity suuri kivi. Jumalalle on kaikki mahdollista.

Minkälaisia ovia sinä availet ja suljet omassa elämässäsi? Haluatko pysyä omassa kammiossasi ovet kiinni vai uskaltaisitko jättää oven vähän raolleen? Tuttuja ja turvallisia ovia on helppo avata, mutta joskus meitä kehotetaan avaamaan myös uusia ovia, joiden takana on uusia mahdollisuuksia. Väkisin en voi mennä sisälle toisen ovesta, on kohteliasta koputtaa ja odottaa ”sisään” kutsua.

Jeesus on puhunut myös ovesta, jota kannattaa kolkuttaa ja astua sisään. Matteuksen evankeliumissa sanotaan: ”Anokaa niin teille annetaan, etsikää niin te löydätte; kolkuttakaa niin teille avataan. Sillä jokainen anova saa ja etsivä löytää ja kolkuttavalle avataan.” On turvallista tietää, että tämän oven avaaminen kannattaa, se vie perille taivaan kotiin. Jeesus sanoo myös: ”minä seison ovella ja kolkutan. Jos joku kuulee minun ääneni ja avaa oven, minä tulen hänen luokseen.” Jeesus ei tule sydämemme ovesta väkisin, vaan pyytää lupaa tulla luoksemme.

Rukoilemme: Kiitos uudesta keväästä, luonnon kauneudesta, valosta, ilosta ja rakkaudestasi meitä ihmisiä kohtaan. Aamen.

Mervi Pruuki
lapsityösihteeri

25.4.2024 08.30