Hartaus: Tyhmästä päästä kärsii koko ruumis!

20.6.2019 08.30

Otsikon sanonta tuli minulle erityisen todeksi tänä keväänä. Teimme puolisoni Jounin kanssa  retken aurinkoiseen Tukholmaan. Parisuhdepainotteinen matka oli antoisa ja loi uusia näkökulmia tulevaan: mitkä arjen tavat tuovat  haasteita ja miten voimme päästä  jo pinttyneistä tavoistamme?

Matkan teimme Turusta ystäväpariskunnan kanssa. Oli hyvä pysähtyä eletyn ja tulevan äärellä.

Matkatuomisina oli  karkkia herkkusuille. No..itsehän jäin karkkikoukkuun ja napostelin Turkinpippuri-nimisiä karkkeja enemmän kuin kroppa kesti.

Keho joutui ihmetyksiin liian suuresta salmiakin määrästä ja verenpaineeni nousi kolme päivää -   huippulukemiin...n.200/116. Hämilläni öisistä ankarista pääkivuista ja korkeista lukemista  soitin lääkärille, joka testasi minua puhelimitse ja antoi lepo-ohjeita.

Nukkumaan mennessäni äitini opettama iltarukous tuli mieleeni ja sai aivan uudenlaisen kosketuspinnan.”Levolle lasken luojani, Armias ole suojani. Sijaltain jos en nousisi, taivaaseen ota tykösi.” Tuli syvä rauha sydämeeni. Tiedän minne olen menossa tämän maallisen elämän jälkeen… taivaassa on minulle koti valmistettuna. Puolestani on sovitettu kaikki erheeni ja virheeni. Sen on tehnyt Jeesus, Jumalan poika, jolle olen elämäni hallinnan antanut. Koskaan en ole kokenut niin syvää varmuutta määränpäästäni kuin sinä iltahetkenä.

Verenpaineeni palautui kohdalleen ja ymmärsin, että jotakin on vielä tekemättä elämän aikana.

Olemme juhannuksen kynnyksellä, keskikesän juhla, jolloin muistamme Johannes Kastajaa.

Hän oli Jeesuksen edelläkävijä ja voimakas Jumalan sanan julistaja, julisti lakia jopa hallitsijalleen, jonka näki elävän Jumalan tahdon vastaisesti. Johannes oli Jumalan mies päästä varpaisiin, joka ei joutunut kärsimään omasta tyhmyydestään vaan Herodiaan ns.”tyhmästä päästä”, sillä  Herodes mestautti Johannes Kastajan Herodiaan pyynnöstä.

Kohtaamme erilaisia kärsimyksiä elämän aikana - johtuen omasta ajattelemattomuudesta tai toisten. Niiden kanssa saamme lähestyä Jeesusta, pyytäen apua ja viisautta. Hän on luvannut:”Avuksesi huuda minua hädän päivänä, niin minä tahdon auttaa sinua, ja sinun pitää kunnioittaman minua,”

Silja Peuraniemi, lastenohjaaja

« Uutislistaukseen