Uutislistaukseen

Hartaus: Elämän päivien ketju on kallis

22.8.2019 09.30

Kaunis kesä on kääntymässä  syksyyn.  Koululaiset ja opiskelijat puurtavat jo opinahjoissaan ja loputkin lomaa viettäneet palaavat työpaikoilleen.

 

Oliko sinun kesäsi virkistävä ja hyvä?  Oletko saanut kerättyä voimia tulevan syksyn varalle?

 

Olet ehkä tänä  kesänä kohdannut yllättävän sairauden, surun tai muun vastoinkäymisen.  Elämä antaa ja ottaa.  Ilo ja onni elämässä on niin häilyvä.  Murhe ja huoli valtaa usein mielen aurinkoisinakin päivinä.  Epävarmuus omasta tai läheisen jaksamisesta voi painaa mieltä.  Taloudelliset huolet, tulevaisuuden pelot ja epävarmuus lannistavat ja kuluttavat voimavaroja. Yksinäisyys ja tarkoituksettomuuden tunne ovat ikäviä matkakumppaneita.

 

Meillä jokaisella on kuitenkin oma ainutkertainen tarinamme.  Menneisyytemme ja tämä päivä.  Elämä itsessään on Jumalan suuri lahja.  Jokainen päivä on arvokas, se pilvinenkin.  Silloin, kun ei jaksa ottaa askeltakaan, Taivaan Isä on jo lähellä ja haluaa siunata, varjella, hoitaa ja kantaa.  Epäilyksen hetkellä saat olla varma, että Herra ei sinua hylkää.  Hän antaa sinulle ja minulle tulevaisuuden ja toivon.

 

Meillä on lupa myös nauttia elämämme päivistä.  Murhetta kuitenkin tulee jokaisen kohdalle.  Pieni lapsi on meille esimerkkinä.  Lapsi elää juuri meneillään olevaa hetkeä.  Osoittaa tunteensa ja on läsnä tässä ja nyt.

 

Virrestä 464:

Toistamme tarvitsemme, syliä avointa, vanhemman kokemusta ja lapsen katsetta.  Kohtaamme pettymykset, ilot ja yllätykset toistemme rinnalla.

 

Jää lähellemme Jeesus, jää kaikkiin vaiheisiin, myös luopumiseen, lähtöön, suruihin suurimpiin.  Vain sinä, Herra, kannat ja meidän kasvaa annat armosi turvissa.

 

Siunausta syksyysi!

 

Johanna Salmi, diakonissa                                                                                                       Kokemäen seurakunta