Uutislistaukseen

Tiedote: Kokemäen seurakunnassa varaudutaan koronavirusepidemian aiheuttamaan tartuntauhkaan niillä toimilla, joihin kirkkohallitus ja arkkihiippakunnan tuomiokapituli seurakuntia ovat kehottaneet

13.3.2020 15.53

TIEDOTE
 

Kokemäen seurakunnassa varaudutaan koronavirusepidemian aiheuttamaan tartuntauhkaan niillä toimilla, joihin kirkkohallitus ja arkkihiippakunnan tuomiokapituli seurakuntia ovat kehottaneet. Samalla kun suojaudumme ja varaudumme, olemme ja toimimme kuitenkin koko ajan ihmisten tukena.

Ohjeita päivitetään säännöllisesti.

https://www.arkkihiippakunta.fi/ajankohtaista/ohjeistus-koronatilannetta-varten-paivittyy/

 

Seurakunta peruuttaa ja jättää tauolle kaikki kokoontumiset, jotka eivät ole välttämättömiä seurakunnan lakisääteisten toimitusten hoitamisen kannalta.

Toiminnan rajoitus koskee kaikkea kokoavaa säännöllistä viikkotoimintaa lapsi- ja nuorisotyössä, rippikoulu-, diakonia- ja lähetystyössä, raamattu- ja rukous-, keskustelupiirejä seurakunnan tiloissa. Myös retket, leirit, konsertit, tapahtumat ja muut kokoontumiset perutaan.

Kokemäen seurakunnassa järjestään sanajumalanpalvelus pääkirkossa sunnuntaisin ja pyhäpäivinä klo 10 sekä Kauvatsan kirkossa vahvistetun jumalanpalvelusuunnitelman mukaisesti. Kirkkokahvitilaisuuksia ei toistaiseksi järjestetä.

Kokemäen Kustaa III:n kirkko on avoinna hiljaista rukousta varten arkisin klo 9-17. Kirkon puhtaanapitoa tehostetaan.

Kirkollisista toimituksista huolehditaan.

Hautaan siunaamiseen, kasteeseen ja avioliittoon vihkimisessä ja siunaamisessa liittyvien asioiden sopimisessa pyydetään seurakuntalaisia olemaan ensisijaisesti yhteydessä puhelimitse tai sähköpostilla kirkkoherranvirastoon p. 044 7546000 kokemaen.seurakunta@evl.fi

Diakoniatyön vastaanotto järjestetään puhelimitse sekä sovittaessa asiakastapaamisena.

Suuri osa seurakunnan työntekijöistä siirtyy etätöihin poikkeusajaksi. Seurakunnan työntekijät ovat tavoitettavissa puhelimitse ja sähköpostilla.

Seurakunnan työntekijöiden yhteystiedot löytyvät Kokemäen seurakunnan verkkosivulta https://www.kokemaenseurakunta.fi/yhteystiedot

Lisätietoja mahdollisista muutoksista ilmoitetaan seurakunnan kotisivulla sekä paikallislehdessä.

Keskusteluapua myös https://kirkonkeskusteluapu.fi.

Nämä toimenpiteet astuvat voimaan heti ja ovat voimassa toistaiseksi toukokuun loppuun asti.

 

Hannu Tomperi, kirkkoherra