Uutislistaukseen

Hartaus: Tie vie

8.4.2021 08.00

Tällä viikolla päiväkerhoissa kerrotaan, miten kaksi opetuslasta kohtasi Jeesuksen matkallaan Emmauksen kylään. Opetuslapset eivät ensin tunteneet Jeesusta. Mutta kun Jeesus ruokaili heidän kanssaan, Hän mursi leivän, kiitti ja antoi opetuslapsille. Silloin he tunnistivat Jeesuksen. Miehet lähtivät kertomaan toisille opetuslapsille,miten he olivat kohdanneet Jeesuksen, ja samalla hetkellä, heidän vielä puhuessaan Jeesus ilmestyi huoneeseen. Miehet pelästyivät,koska he luulivat Jeesusta aaveeksi. Mutta kun he saivat koskettaa Jeesusta ja näkivät arvet Hänen käsissään, niin ne ymmärsivät, että Jeesus oli todella siinä heidän kanssaan.

Joskus on vaikea uskoa näkemäänsä ja toisinaan ei usko, ennen kuin on itse nähnyt ja kokenut jonkun asian.

Joskus elämässä tulee eteen tilanteita, joissa pitää valita oikea tie, reitti jota jatkaa eteenpäin. Silloin voit pyytää Jumalalta johdatusta, että hän näyttää, mikä tie on oikea. Joidenkin ihmisten mielestä varmasti valitsemasi tie ei ole hyvä tie, ja he luultavasti myös näyttävät sen käytöksellään, jos eivät kehtaa ihan ääneen sanoa. Mutta pitää kuunnella sydäntään ja tehdä niin kuin itsestä oikealta tuntuu. Jumalan suunnittelema tie meille ei aina ole se mitä itse olemme kuvitelleet kulkevamme. Mutta asioilla on tapana järjestyä ja kun katsoo asioita taaksepäin, niin monesti huomaa, että näinhän tämän pitikin mennä. Eikä meidän tarvitse kulkea kuin vain yhden päivän matka kerrallaan. Huomenna on taas uusi alku ja uusi mahdollisuus. Luota siihen.

Minne tie vie -laulussa sanotaan:

Palavan pensaan minulle näytti, kun pyysin kertomaan tien.

Aukaisin meren ja lupauksen täytti, hän sanoi: perille vien.

Mikä on määrä, matkani reitti, mikä tuo hohtava maa?

Mikä on este, kahle ja seitti, miksi en mennyksi saa?

Kyselin tiestä viimeisen kerran, taas saman vastauksen sain: Tietä on käyty, jäljet on Herran. Tarvitsee seurata vain.

Minne tie vie, sinne mennä tahdon, olen matkalla mielin levollisin. Minne tie vie, sinne mennä tahdon, etsin Mestarin jäljet taas jostakin.

https://youtu.be/wVinNzcONP4 

A -M Kaskisen sanoin: Taivaan Isän siunaus tiesi varjelkoon. Johtakoon hän sinut tuuleen, aurinkoon.

 

Merja Kurkela, lastenohjaaja