Uutislistaukseen

Hartaus: Arki on ihanaa!

2.9.2021 08.30

Lomat on nyt pidetty ja arki on useimmilla alkanut. Olin viimeisenä lomapäivänäni melomassa Kokemäenjoella.  Mietin mennyttä mukavaa kesää ja kohta alkavaa työtä. Äkkiä vastaani tuli sup- lautailija, jonka kanssa satuimme vastatusten ja luontevasti vaihdoimme muutaman sanan. Hän kertoi lomansa juuri alkaneen ja minä taas lomani kohta päättyvän. Toivotin hänelle hyvää lomaa ja hän puolestaan toivotti minulle työniloa.  Yllättäen hän vielä huudahti perääni: ” Kyllä arki on ihanaa.” Tämä lause jäi soimaan päähäni. Mitähän tapaamani sup-lautailija oikein tarkoitti? Halusiko hän rohkaista minua, että kyllä työhön taas pääsee kiinni, vai oliko hän todella sitä mieltä, että arki on ihanaa?

 

Ihmiselämän perusrytmiin kuuluu työ ja lepo. Jo Raamatun alkulehdillä, luomiskertomuksessa tulee esille, kuinka Jumala teki työtä kuutena päivänä ja lepäsi seitsemäntenä. Kuusi päivää työtä ja yksi lepoa. Arki on elämämme pohja. Ilman arkea, ei juhlakaan tuntuisi miltään. Jokaisena päivänä Jumala katsoi tekemäänsä ja totesi, että se oli sangen hyvää. Samoin meitä kutsutaan joka päivä huomaamaan hyvä ja kaunis arjen keskellä. Uuden syksyn alkaessa voimme myös miettiä, mitkä asiat ilahduttavat meitä ja auttavat jaksamaan.

Yksi arkea tukeva asia ovat hyvät rutiinit. Tietyt toistuvat käytänteet tuovat turvaa niin lapsille kuin aikuisille. Olisiko hyvä tapa kuunnella radion aamuhartaus, hiljentyä hetkeksi ja pyytää siunausta päivään, vai olisiko iltahetki sinulle sopivampi hiljentymisen aika. Myös lenkki ystävän kanssa,  asioiden jakaminen, puhuminen ja kuunteleminen helpottaa omaa taakkaa. Pidetään ilo vierellä!

Pekka Simojoki kirjoittaa pyhiinvaeltajan laulussa:
”Eilinen jääköön taa, huominen tulla saa. Mutta elämä jatkuu tässä ja nyt, tässä on taivas ja maa.
Joka päivä, joka hetki käydä  saamme voimassa Jumalan. Joka päivä, joka hetki, laulu soi pyhiinvaeltajan.”

Kolmen viikon työrupeaman jälkeen voin todeta, että arki on tullut ja elämä kantaa.

Siunauksen sadetta alkavaan syksyysi! Jumala kulkekoon vierelläsi, näyttäen suuntaa ja siunaten matkaasi.

Mervi Pruuki, lapsityösihteeri