Uutislistaukseen

Hartaus: Missä minun kaikki lapseni ovat?

1.7.2021 08.30

Olen nauttinut lasten kanssa kesän kauneudesta ja lämmöstä Kokemäen leikkikentillä. Lasten ilo ja riemu on täyttänyt tienoon. Monet leikit on leikitty, askartelut tehty ja laulut laulettu. Aamulla usein leikimme seuraavasti: Yksi on kauempana muista huutaen: ”Missä minun kaikki lapseni ovat?” Lapset vastaavat: ”Täällä!” ”Tulkaa tänne!” pyytää kauempana oleva. ”Millä tavalla?” kysyvät lapset. Kauempana oleva antaa ohjeen tulla esim. juosten, kontaten, takaperin jne. Tyyli on vapaa ja jokainen yrittää päästä perille.

Samalla tavoin taivaallinen Isämme kutsuu meitä. Missä olet?  Hän odottaa vastaustasi: ”Täällä” Hän kutsuu yhteyteensä, ”Tule:” Voit olla hämilläsi ja kysyä:” Millä tavalla?” Uskomalla Jeesuksen kuolleen puolestasi ristillä. Jeesus kuoli jokaisen puolesta, sovitti meidät taivaskelpoiseksi. Raamattu sanoo: Joh 3:36 Joka uskoo Poikaan, sillä on iankaikkinen elämä. Raamattu kehottaa myös Jaakobin kirjeessä: ”Lähestykää Jumalaa, niin Hän lähestyy teitä.” 

”Rukous on silta luokse Jumalan. Rukous on polku luokse auttajan. Rukous on lintu, joka lentää taivaaseen. Rukous tuo rauhan sydämeen.” Näin opettaa meitä tuttu lastenlaulu.

Jeesus itse opetti meille Isä meidän rukouksen. Se on hyvä rukous. Siinä on Jumalan kunnioitusta, oman tahdon alistamista Jumalan tahtoon, luottamusta arkipäivän asioissa, anteeksipyyntöä ja anteeksiantoa. Kun rukoilet tosissasi, tapahtukoon sinun tahtosi, ei elämäsi jää entiselleen. Sydämeesi virtaa rauha, jollaisen vain voi Taivas tarjota! Rukoile, se kannattaa!

Isä meidän, joka olet taivaissa.
Pyhitetty olkoon sinun nimesi.
Tulkoon sinun valtakuntasi.
Tapahtukoon sinun tahtosi,
myös maan päällä niin kuin taivaassa.
Anna meille tänä päivänä meidän jokapäiväinen leipämme.
Ja anna meille meidän syntimme anteeksi,
niin kuin mekin anteeksi annamme niille,
jotka ovat meitä vastaan rikkoneet.
Äläkä saata meitä kiusaukseen,
vaan päästä meidät pahasta.
Sillä sinun on valtakunta ja voima ja kunnia iankaikkisesti. Aamen.

Silja Peuraniemi, lastenohjaaja