Surun kohdatessa

Suru vie voimia enemmän kuin kukaan toinen voi aavistaa.
Lähimmäisen menettämisen jälkeen lähi kuukausina joudutte käymään läpi monenlaisia luopumisen kysymyksiä. Toivottavasti läpikäyty menetys voi vähitellen tulla jonkin uuden kasvualustaksi elämäänne.

Surevan ei tarvitse jäädä yksin kysymystensä ja kipujensa kanssa.
Halutessanne voitte ottaa yhteyttä seurakunnan diakoniatyöntekijään tai pappiin ja sopia henkilökohtaisen keskusteluajan.

Kokemäen seurakunnassa kokoontuu myös sururyhmiä. Ryhmissä voi jakaa kokemuksiaan, saada tukea ja lohdutusta. Yleensä ryhmä kokoontuu 5-6 kertaa.

Tulevista sururyhmistä voi tiedustella diakoniatyöntekijöiltä p. 044-7546025 tai p. 044-7546026.

Katso myös Henkinen hyvinvointi»

Diakoniatyöntekijöiden vastaanotto

Diakoniatyöntekijöiden päivystysvastaanotto torstaisin pappilassa klo 9-11. Päivystysvastaanotolle voit tulla ilman ajanvarausta. Muutoin tavoitat työntekijän puhelimitse tai sähköpostitse ja voit varata sopivan vastaanottoajan tai sopia kotikäynnistä.

Seurakunnat auttavat kuntia onnettomuuksien jälkipuinnin ja kriisiterapian järjestämisessä.

Hengellistä apua onnettomuuksien uhreille

Kirkon diakoniatyöntekijät ovat sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisia, jotka auttavat monissa kriiseissä.

Apua elämän kriiseihin

Kuoleman koskettaminen paljastaa elämän rajallisuuden. Omien läheisten lisäksi tukea antaa myös seurakunta.

Kuoleman jälkeen on toivoa

Lapsen kuoleman suuressa surussa ei tarvitse selvitä yksin. Läheisten lisäksi sekä kotikunta että kirkko auttavat.

Lapsen kuoleman surussa ei tarvitse selvitä yksin

Erityisesti hyvin läheisen ihmisen kuoleman tapahtuessa lapset tarvitsevat erityistä tukea ja huomiota.

Lapsi ja kuolema

Kun itsemurhan tehneen läheinen on kohdannut asiaan liittyvät, usein ristiriitaiset tunteet, löytyy itse suruprosessille enemmän tilaa.

Itsemurhan tehneen läheiset kohtaavat vaikeita kysymyksiä

Oma tai läheisen ihmisen vakava tai parantumaton sairaus pysäyttää. Mitä nyt on edessä? Kuinka tästä selvitään?

Kirkon työntekijät sairaiden rinnalla

Suomen sairaaloissa toimii yli sata sairaalapappia. He ovat kaikkien potilaiden käytettävissä henkilökohtaista keskustelua, rippiä tai sielunhoitoa varten.

Sairaalapappi kulkee vierelläsi kun olet sairas