Virpi Otieno, Kenia

Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen (SLEY) lähetystyöntekijä Virpi Otieno työskentelee Kenian evankelisluterilaisen kirkon (ELCK) työyhteydessä erilaisissa opetustehtävissä. Virpi on koulutukseltaan sosiaalialan ohjaaja, artenomi (AMK) sekä laatupäällikkö, ja on työskennellyt Keniassa syksystä 2014 alkaen. Virpi asuu puolisonsa Melchizedekin kanssa Kisumussa, Länsi-Keniassa.

OPETUSTEHTÄVÄT MATONGON TEOLOGISESSA SEMINAARISSA

Reilun tunnin ajomatkan päässä Kisumusta sijaitsee Matongon teologinen seminaari. Seminaari on toiminut vuodesta 1978 ja Sleyn lähettejä on työskennellyt siellä opetustehtävissä alusta alkaen. Matongossa opetetaan evankelistoja, pappeja ja diakonissoja heidän tuleviin ammatteihinsa. Opiskelijoita tulee Matongoon sekä Keniasta että useista muista Itä-Afrikan maista, ja myös opettajakunta on kansainvälinen. Virpin työn pääpainopiste on Matongon teologisessa seminaarissa, jossa hän opettaa erilaisia käytännön aineita lähinnä diakonissaopiskelijoille.

SEURAKUNTALAISTEN VARUSTAMINEN

Paikallisseurakuntien jäsenet kohtaavat arjessaan monenlaisia ihmisiä. Seurakuntalaisille suunnattujen seminaarien kautta on tarkoituksena varustaa heitä kohtaamaan lähimmäisiään, ja rohkaista heitä olemaan elävänä todistuksena Jumalan rakkaudesta monimuotoisessa ja -kulttuurisessa Keniassa. Seminaareja järjestetään pääsääntöisesti kirkon omana toimintana, jota Sley tukee taloudellisesti. Virpi on osittain mukana seminaarien toteuttamisessa myös kouluttajan roolissa.

VIRPIN UUSIN LÄHETTIKIRJE LOKAKUU 2021

Kisumun kulmilta Virpi Otienon lähettikirje 5/2021 14.10.2021

Tervehdys Kisumusta!

Syksy on edennyt siellä Suomessa jo pitkälle. Täällä Keniassa tämä vuodenaika on perinteisesti pienen sadekauden aikaa.

Alkusyksystä maanviljelijät ovat valmistelleet peltonsa odottamaan sateiden alkua, jotta pääsevät kylvämään uuden erän viljelykasveja. Maissi on tyypillisin viljelykasvi, ja myös papuja viljellään ahkerasti. Monilla pelloilla näitä kahta kasvatetaan yhtä aikaa ja satoa kerätään kahdesti vuodessa.

Matongossa alkoi uusi lukukausi, ja samalla uusi lukuvuosi, syyskuun puolivälissä eli noin kuukausi sitten.

Tällä lukukaudella opetan diakoniaopiskelijoita kahdella eri kurssilla. Toisella kurssilla käymme läpi perheeseen liittyviä kysymyksiä ja toisella opiskelijat valmistavat jälleen stoolia pappien käyttöön.

Uusi lukuvuosi merkitsee myös uuden oppilaskunnan valintaa sekä vuosikurssin ryhmäkuvaa. Ryhmäkuvassa eturivissä on kuvaushetkellä paikalla olleita opettajia sekä amerikkalaisten opettajien puolisot, kaikki muut heidän takanaan ovat opiskelijoita.

Syksyyn on kuulunut myös tulevan vuoden suunnittelua. Tämän kuun lopulla kokoustamme yhdessä kollegoideni kanssa perinteisessä syksyn lähettienkokouksessa, joka keskittyy nimenomaan ensi vuoden toiminta- ja taloussuunnitelmien käsittelyyn.

Tällä hetkellä meitä on täällä Keniassa neljä Sleyn lähettiä, kun Gröhnin perhe päätti jäädä tässä vaiheessa pysyvästi Suomeen. Toivotan heille siunausta uuteen elämänvaiheeseen.

Työtä Keniassa kanssani jatkavat Jorma ja Satu Arkkila sekä Maikki Ochieng. Kiitollinen olen hyvistä työtovereista ja työvuosista!

Useampi kollegani on kysellyt viime aikoina lähettikirjeissään toiveita siitä, millaisia kuulumisia kirjeistä halutaan lukea. Tämä vaikutti hauskalta idealta ja päätin itsekin lähteä mukaan tähän ”liikkeeseen”. Laitahan siis paluupostissa minulle kysymys tai asia, josta haluaisit kuulla

Oppilaskunta siunataan tehtävään seuraavassa lähettikirjeessäni marras-joulukuun vaihteessa. Kysymysten määrästä riippuen osa saattaa jäädä vastattavaksi myös ensi vuoden kirjeisiin.

Kansainvälisessä naisten raamattupiirissä olemme viime viikkoina käsitelleet Jaakobin kirjettä. Tuosta kirjeestä löytyy monta näkökulmaa siihen, miten aito ja vilpitön usko voi muuttaa suhtautumistapaamme erilaisiin elämän asioihin, kuten vaikkapa koettelemuksiin ja kiusauksiin.

Tällä viikolla on aiheena lähimmäisenrakkaus ja se, miten meidän ei tule erotella ihmisiä vaan arvostaa ja rakastaa heitä tasavertaisesti. Tässä on varmasti haastetta meille itse kullekin. ”Jos te noudatatte lain kuningaskäskyä niin kuin se Raamatussa on: ”Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi”, te teette oikein.” - Jaakob 2:18 -

Lähetysterveisin, - Virpi - Internet: www.taivaallinenlahja.fi/virpi-otieno

Kiitos, kun rukoilet kanssani! Kiitos perheestä ja ystävistä lähellä ja kaukana. Kiitos huolenpidosta ja virkistyksestä arjen keskellä. Siunaa kaikkia Matongon teologisen seminaarin opiskelijoita ja opettajia. Siunaa Sleyn työtä sekä lähettejä Keniassa sekä muualla maailmassa. Anna terveyttä ja varjele liikenteessä. Siunaa yhteistyökirkkoani Kenian evankelisluterilaista kirkkoa.

Luterilainen Matongan teologinen seminaari.

VIRPI OTIENON LOKAKUUN KIRJE 2021 linkkinä