ETIOPIAN KUMMILAPSITYÖN KIRJE joulukuu 2020

Hei kaikki kummilapsityön ystävät!

Näin joulukuussa elämme vuoden pimeimpiä aikoja, mutta pimeydessä ja peloissa meidän ei tarvitse elää, vaikka maailmassa levottomuus ja epävarmuus valtaavatkin yhä enemmän alaa. Jeesus on syntynyt maailman valoksi, voimaksi ja pelastukseksi. Hän on meidän ja koko luomakunnan Vapahtaja, ja Hänen syntymäänsä saamme jälleen tulevana jouluna juhlistaa suurella ilolla ja riemulla.

”Hänessä oli elämä, ja elämä oli ihmisten valo.
Valo loistaa pimeydessä, eikä pimeys ole saanut sitä valtaansa.”
 (Joh. 1:4–5)

Levottomuuksia Pohjois-Etiopiassa

Uutisista olemme saaneet lukea Etiopian levottomuuksista, etenkin Etiopian pohjoisosasta Tigrayn alueelta. Marraskuussa Tigre-heimoon pitkälti perustuva kansan vapautus-rintama eli TPLF aloitti kapinoinnin pääministeri Abiy Ahmedin hallintoa vastaan. Etiopian armeijan kerrotaan vallanneen Tigrayn pääkaupungin Mekelen, mikä olisi päättänyt sotilasoperaation. Tigrayn vapautusrintama on kertonut kuitenkin uutistoimisto Reutersille taistelujen jatkuvan Tigrayn maakunnan pääkaupungin Mekelen lähistöllä.

” Avustusjärjestöt ovat erittäin huolissaan Tigrayn kuudesta miljoonasta asukkaasta. Liikenneyhteydet alueelle on myös katkaistu, joten ruoka ja muut tarvikkeet ovat loppumassa. Monet lapsista ovat lähteneet Etiopiasta pakomatkalle vain päällään olleet vaatteet mukanaan. Lisäksi paenneet lapset ovat kävelleet päivien ajan paahtavassa kuumuudessa, ja ovat alttiita malarialle sekä muille sairauksille.”  
(YLE-uutiset 28.11; 1.12.2020)

Uutisia kannattaa edelleen seurata, jotta saa ajantasaista tietoa Etiopian tilanteesta.

Mikäli olet kiinnostunut tutustumaan tarkemmin Etiopian vaiherikkaaseen historiaan, pyydä kappalainen Kimmo Maliselta hänen laatimansa Etiopian historiikki ja katsaus maan nykytilanteeseen.

Tutustu mahdollisuuksien mukaan myös Kylväjän kotisivuihin. Sivustoilta löydät ajankohtaista ja monipuolista lähetysasiaa sekä Etiopiasta että muista lähetyskohteista. Osoite on: https://www.kylvaja.fi/

Ginnirin kuulumisia

Kuten kaikki hyvin tiedämme, Covid19-virus on levinnyt maailman lähes joka kolkkaan. Ginnirin päiväkeskustoiminta on ollut sen vuoksi tauolla useamman kuukauden ajan. Lasten perheet ovat voineet kuitenkin noutaa muun muassa lääkkeitä ja ruokatarvikkeita, kuten öljyä, riisiä, papuja yms. valmistaakseen niistä itse kodeissaan lapsilleen päivittäisiä aterioita, jotta he pysyisivät terveinä ja hyväkuntoisina.

Tällä hetkellä tilanne on sellainen, että maan vaikeasta koronatilanteesta huolimatta lasten ja nuorten päiväkeskustoimintaa on aloitettu pyörittämään taas normaalisti. Tämä tarkoittaa, että lapset ja nuoret saavat ateriat ja opetusta päiväkeskuksessa entiseen tapaan. Valtion koulut ovat kuitenkin vielä toistaiseksi suljettuina. On hyvä, että päiväkeskuksemme lapsia pystytään näin valmistelemaan koulujen uudelleen alkamiseen. Kerrottakoon se hyvä uutinen, että lapsista kukaan ei ole saanut tähän mennessä koronatartuntaa. Kiitos Jumalalle!

Myös henkilökunta on voinut palata työhönsä lukuun ottamatta Zarfe-nimistä keittäjää, joka on ollut mukana toiminnassa sen perustamisesta lähtien. Hän on sairastellut jo pidempään ja on nyt joutunut lopettamaan työt. Hän on omalta osaltaan tuonut lapsille tukea ja turvaa leppoisalla ja äidillisellä olemuksellaan. Muistetaan häntäkin rukouksin!

Siunattua ja armorikasta Uutta Vuotta 2021!

Mirja-Riitta Malinen

Poika ja tyttö kummilapsiohjelmasta.
Poika ja tyttö kummilapsiohjelmasta.
Vaatteita ja perustarvikkeita lahjaksi.
Vaatteita ja perustarvikkeita lahjaksi.