Etu-Aasia

Turkki on monin tavoin länsimaiden ja Lähi-idän kohtaus-paikka. Maassa asuu yli 83 miljoonaa asukasta. Väestöstä yli 99 % on muslimeja. Muodollisesti maa on sekulaari.

Kansanlähetyksen työ

Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetyksen motto on: Evankelioikaa kansat evankelioimaan kansoja. Järjestö on perustettu vuonna 1967 ja se toimii laajasti niin kotimaassa kuin ulkomailla 50 lähetin kautta.

Etu-Aasiassa luterilaisen kirkon työssä

Istanbulin Luterilainen Kirkko perustettiin vuonna 2006 ja toimii armenialais-katolisen kirkon tiloissa. Luterilaisella kirkolla on maassa virallinen asema ja sen palveluksessa toimivat Pekka ja Kaarina hyvin kokeneina työntekijöinä.

Suomesta käsin työ alkoi jo 1960-luvulla. Pekka ja Kaarina tulivat työhön vuonna 1982. Työ kantoi hyvää hedelmää jo silloin ja he ovat tavanneet muutamia niinä vuosina uskon löytäneitä tuttuja. Tämän jälkeen Pekka ja Kaarina toimivat Ruotsissa ja Saksassa turkkilaisten siirtolaisten parissa.

Nykyinen työjakso on alkanut Istanbulissa vuonna 2008 ja jatkuu yhä. Pekan työ painottuu jumalanpalveluselämään ja opetukseen, Kaarinan enemmän diakoniaan.

Seurakunnan toiminta on hyvin monipuolista. Viikoittain pidetään messu Sanan ja sakramenttien äärellä. Sen ohella on pyhäkoulu. Raamattupiiri kokoontuu säännöllisesti ja kirkon ovet avataan kaikille kerran viikossa. Halukkaille järjestetään kaste- ja konfirmaatio, ja muutoinkin tarjolla on teologista opetusta. Sitä palvelee myös leirit, kotipiirit ja naisten tapahtumat.

Hyvin erityinen päivä on vuosittain huhtikuussa vietettävä kansallinen Lasten Päivä, jota vietetään läheisellä saarella. Silloin on vapaus jakaa kristillistä kirjallisuutta ja myös keskustella hengellisistä asioista ihmisten kanssa. Toki koronakriisi on heittänyt varjonsa elämän ja työnkin ylle.

Kaupunkinäkymä.
Jumalanpalvelus korona-ajan keskellä.