Tiedote: Kokemäen seurakunta asettaa seurakuntakeskuksen kiinteistön käyttökieltoon toistaiseksi

17.5.2018 09.07

TIEDOTE
14.5.2018

KOKEMÄEN SEURAKUNTA ASETTAA SEURAKUNTAKUNTAKESKUKSEN KIINTEISTÖN KÄYTTÖKIELTOON TOISTAISEKSI

Seurakunta on teettänyt Kokemäen seurakuntakeskukseen sisäilmatutkimuksen insinööritoimisto Levola Oy:llä. Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää tiloissa havaitun sisäilmaongelman syyn aiheuttajia.

Tutkimuksessa tuli esille tekijöitä, jotka aiheuttavat tilojen säännölliselle ja toistuvalle käytölle sisäilman kannalta riskejä. Ensimmäisessä kerroksessa on alaslaskettuja sisäkattorakenteita, joissa on todettu vesikattovuotojen aiheuttamia laaja-alaisia kosteusvaurioita. Molempien kerrosten lattioiden muovimatoissa esiintyy ainakin paikallista kosteuden aiheuttamaa vaurioitumista. Tilojen tasopinnoilla esiintyy teollisia mineraalikuituja määrinä, joiden tiedetään aiheuttavan oireilua. Ilmanvaihtojärjestelmän toimimattomuus pienentää tuloilman määrää ja laatua ja lisää altistumista alipaineistamalla rakennusta ja näin lisäämällä rakenteista tapahtuvien ilmavuotojen määrää. Tiloja säännöllisesti käyttävien haitallinen altistumisolosuhde em. epäpuhtauksille on erittäin todennäköinen. Satunnaisesti tiloja käyttävien haitallista altistumista voidaan pitää epätodennäköisenä.
(Insinööritoimisto Levola Oy:n kosteus- ja sisäilmatekninen kuntotutkimus, tutkimusseloste 9.5.2018 sivu 45)

Kirkkoneuvosto päättää kiinteistöön kohdistuvista jatkotoimista.