Uutislistaukseen

Hartaus: Todistusaineisto - päivänvaloon

Me salaamme asioita, jotka pitäisi tuoda päivänvaloon. Me ajattelemme: Minulla on oikeus olla asiasta visusti hiljaa, ja kuitenkin, joku kaihertaa, se pitäisi ehdottomasti reilusti kertoa.

Raamatun ajatus tälle viikolle on: Ylösnousseen todistajana.

Jeesuksen kuolemasta hämmentyneet naiset tulivat haudalle, tapasivat enkelin, joka kertoi: ”Ei Jeesus ole täällä. Hän elää. Hän on noussut kuolleista.” Nämä naiset, vielä hämmentyneempinä, lähtivät heti kertomaan opetuslapsille Jeesuksen nousseen ylös kuolleista.

He eivät jääneet pohtimaan muiden reaktioita, vaan kertoivat mitä olivat kokeneet ja nähneet.

Myös me olemme ylösnousseen Jeesuksen todistajia, ei vain naiset haudalta. Ps 105:1 kehottaa meitä: ”Kiittäkää Herraa, huutakaa avuksi hänen nimeään, kertokaa kansoille hänen suurista teoistaan!”

Sanat kuitenkin juuttuvat usein kurkkuun, kun pitäisi Jeesuksesta kertoa, niin tuttua minullekin. Jumalalla ei pitäisi olla ”mykkiä” lapsia, eikä olekaan. Tapio Nousiainen kirjassaan Leipää ja suolaa kirjoittaa: ”Olen viides evankeliumi - ihmiset lukevat minua. He eivät lue Matteusta, Markusta, Luukasta ja Johannesta, he lukevat minua.”

Pysähdyn ja mietin, mitä he lukevat. Näkyykö minusta, mitä Jeesus on minun elämässäni tehnyt. Näkyykö, olen antanut Jeesukselle elämäni hallinnan.

Tiedän, olen tehnyt monia vääriä valintoja elämäni aikana. Olen myös ollut hiljaa, kun olisi pitänyt puhua. Puhunut kun olisi pitänyt olla hiljaa ja kuunnella. Onneksi Jumalalla on anteeksiantoa riittänyt minulle paljon. Tänä vuonna jäädessäni kokoaikaiselle eläkkeelle mietin kiitollisena menneitä vuosia ja mitä on edessä.

Ef 4:1 sanoo: ”kehotan teitä siis elämään saamanne kutsun arvoisesti.”

Tässä mietiskelen ja rukoilen: Mikähän on tämän eläkeläisen Jumalalta tuleva kutsu tuleville eläkepäiville. Parasta ennen päivä on jo kohdallani mennyt, mutta uskon ettei viimeinen käyttöpäivä.

Ollaan rohkeita, tuomaan Jeesusta päivänvaloon!

Silja Peuraniemi
lastenohjaaja

21.4.2022 08.30