Uutislistaukseen

Hartaus: Isä rakastaa ja suojelee lastaan

Tulevana sunnuntaina vietetään Mikkelinpäivää, jota vietetään enkelien ja lasten yhteisenä juhlapyhänä. Kolmen lapsen isänä tämä pyhä iskee erityisen lähelle sydäntäni.

Kuten mainitsin, olen kolmen ihanan lapsen isä. Vaikka isänä olo on parasta ikinä, ei se aina ole helppoa. Siihen kuuluu myös haastavia juttuja, kuten vaipanvaihto, kieltämistä, rajojen asettamista, sekä itku-potku-raivarien vastaanottamista. Kuitenkaan mikään näistä ei vähennä rakkautta, jota koen lapsiani kohtaan. Ajattelenkin, että vanhemman tärkein tehtävä on saada lapsensa ymmärtämään, kuinka arvokkaita ja rakkaita he ovat. Raamattu on Jumalan rakkauskirje meille ihmisille ja sen ytimessä on viesti, että Jumala rakastaa ihan jokaista meitä äärettömällä rakkaudella. Rakkaudessaan Hän on sanansa kautta asettanut meille rajoja, sekä joutuu välillä vastaamaan pyyntöihimme kielteisesti. Lohdullista kuitenkin on, että Hänen rakkautensa meitä kohtaan ei koskaan muutu, vaikka me kuinka itku-potku-raivoaisimme Hänelle.

Toiseksi Isänä olen saanut huomata lasteni kautta, että elämässä riittää asioita, jotka tuottavat meille harmia, surua ja pelkoa. Tällaisia asioita saattavat olla: hämähäkit, riidat leikeissä tai yöllinen pimeä huone ja omituiset äänet. Eivätkä vain lapset koe näitä, vaan ihan yhtä lailla nuoret, aikuiset kuin vanhuksetkin painivat näiden kanssa. Nämä surut, pelot yms. vyöryävät eteemme niin uutisten kautta kuin oman elämän kokemusten tuomina.

Onneksi Raamattu muistuttaa, että Jumala on luvannut olla kanssamme ihan jokaisena päivänä kaiken aikaa. Hänen eteensä saamme kantaa niin ilomme, surumme kuin pelkommekin. Hän on lähettänyt jokaiselle oman suojelusenkelin kulkemaan vierellämme. Esikoiseni monesti iltaisin kysyy, että onko Jumala mörköjäkin vahvempi. Raamatun valtuuttamana saan vastata hänelle, että kyllä, Jumala on mörköjä ja kaikkea muitakin vahvempi ja Hänen kämmenellään on turvallista ja levollista olla. Taneli Ukkonen
nuorisotyönohjaaja

28.9.2023 08.30