Uutislistaukseen

Hartaus: Pesänselvitys uuden edessä

Viime pyhänä vietimme Tuomiosunnuntaita. Se on kirkkovuoden päätös ennen uuden alkua adventin myötä. On hyvä katsahtaa menneeseen ennen kuin ryhtyy uuteen.

Tuomiosunnuntai muistuttaa ihmisen vastuusta elämän ja sen Luojan edessä. Elämä on lahja ja sen käytöstä olemme vastuussa. Tätä vastuuta valvoo esivalta. Hyvät lait ovat parhaaksemme.

Kuolemantapauksen yhteydessä pidetään perunkirjoitus ja selvitetään pesä. Käyttökelpoinen säästetään ja huono joutaa pois. Toisinaan tämä on valtava urakka.

Vuosittain on hyvä tehdä pesänselvitystä. Huono ja ylimääräinen on vain taakkana. Sellaisia ei kannata rahdata mukana – puhumattakaan vääristä asenteista, sanoista, teoista ja laiminlyönneistä, ts. synnistä.

Synti tuhoaa ihmisyyden, elämän ja tuo kuoleman. Mutta Jumalan armolahja on iankaikkinen elämä Kristuksessa Jeesuksessa. Ajassa nämä molemmat vastakkaiset voimat ovat läsnä elämässämme.

Viimeinen tuomio on pahan jättämistä taakse ja uuteen hyvään astumista. Se on täydellinen putipuhtaaksi siivous. Me voimme siivota vain pinnan, mutta Jumala sydämen. Sen hän tekee Jeesuksen kautta.

Häntä me odotamme adventtina Vapahtajaksemme ja Herraksemme. Hän seisoo rinnallamme viimeisellä tuomiolla ja levittää lävistetyt kätensä jokaisen häneen turvautuvan suojaksi. Hän antaa meille uuden elämän!

Kimmo Malinen
kappalainen

30.11.2023 08.30