Uutislistaukseen

Hartaus: Ikuisuuden rannalla

4.11.2021 08.30

Olet kulkenut pitkän matkan. Nähnyt lukemattomia maisemia. Tavannut erilaisia ihmisiä. Nähnyt aamut ja illat, valot ja varjot. Nähnyt tasaiset peltoaukeat, mäenrinteet sekä synkeät kuusikot. Kokenut iloa ja surua, tuskaa ja riemua, voittoja ja tappioita. Olet tuntenut tuulen ja suolaisen meren tuoksun. Olet nähnyt kevään versot ja syksyn varisevat lehdet. Olet kulkenut auringon helteessä ja jäätävän räntäsateen vihmoessa kasvoillesi. Olet kuullut aikaisen peipon laulun, lapsen iloisen naurun ja mukavaa puheensorinaa. Olet kuullut myös kaikuja sodasta, repivän vihaisia huutoja ja yksinäisen, lohduttoman itkun. Halki elämän matkan olet kulkenut tämän päivän askeliin asti. Et tiedä, kuinka kauan vielä kuljet. Sitä ei tiedä kukaan.

Mutta kerran olet perillä ikuisuuden rannalla. Sinne ovat kulkeneet monet ennen sinua. Ja ennen monia sinä olet perillä. Sinne saapuu jokainen yksin.

Me muistelemme nyt pyhäinpäivän aikaan erityisesti heitä, jotka ovat jo päässeet perille, joiden tämän elämän askeleet ovat tulleet valmiiksi ja päättyneet. Meillä on ikävä heitä. Ikävä kertoo rakkaudesta, joka ei koskaan katoa. Jumala on rakkaus. Hän on silta yli kuoleman ikuiseen elämään. Silta on Hänen Poikansa Jeesuksen Kristuksen ristin muotoinen. Meidät on armahdettu, koska Jeesus kuoli meidän puolestamme. Tätä siltaa pitkin mekin pääsemme kerran perille Jumalan luokse, Taivaaseen. Siellä ei ole enää yötä, eikä kuolemaa. ”Ja Hän pyyhkii heidän silmistään joka ainoa kyyneleen. Kuolemaa ei enää ole, ei murhetta, ei valitusta eikä vaivaa, sillä kaikki entinen on kadonnut.” (Ilm. 21:4).

Seison tähyillen ikuisuuden rantaa, jonne olen matkalla. Taivaanrannalla aurinko nousee, Sinun aurinkosi, Jumala. Ja kerran se ei enää laske, eikä yötä ole enää milloinkaan. Ja Sinä pyyhit silmistämme joka ainoan kyyneleen. Silloin on aamu.

Nyt me odotamme sitä aamua, ja muistamme rakkaitamme, jotka ovat jo rajan toisella puolella. He ovat jo perillä. Ja me kuljemme aamua kohti.

Marja Boberg, diakoni